dokters
Dr. Birgit Renard

Dr. Birgit Renard

Birgit Renard studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en behaalde haar diploma in 1990. Nadien specialiseerde ze zich in de neus-, keel-, en oorziekten en gelaats- en halschirurgie in het UZ Leuven.

Ze genoot haar opleiding in het UZ Leuven en het Sint-Maartens Gasthuis te Venlo (Nederland). Nadien voltooide ze een residentschap in het Jessa ziekenhuis te Hasselt.

Sinds 1997 is zij als NKO specialist werkzaam in het AZ Sint-Maria te Halle. In 2014 werd de dienst uitgebreid met de komst van Dr. Karen Pilaete.  Begin 2015 startten ze samen de privépraktijk in Lennik op.

Ze heeft een ruime ervaring in pediatrische en algemene NKO ziekten en heeft zich in het bijzonder toegelegd op de rhinologie en allergologie. In samenwerking met plastisch chirurg Dr. Depuydt worden de esthetische neusingrepen uitgevoerd. Samen met Dr. Pilaete legt ze zich toe op de  snurk- en OSAS-pathologie.

 
Dr. Karen Pilaete

Dr. Karen Pilaete

Karen Pilaete studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en behaalde haar diploma in 2009. Nadien specialiseerde ze zich in de neus-, keel-, en oorziekten en gelaats- en halschirurgie.

Ze genoot haar opleiding gedurende twee jaar in het AZ Delta te Roeselare en drie jaar in het UZ Leuven.

In augustus 2014 vervoegde ze zich bij de NKO dienst in het AZ Sint-Maria te Halle en in februari 2015 startte zij samen met Dr. Birgit Renard de privépraktijk te Lennik.

Ze heeft een ruime ervaring in pediatrische en algemene NKO ziekten en heeft zich in het bijzonder toegelegd op de rhinologie, allergologie en neus- en sinuschirurgie. In samenwerking met Dr Renard bouwde zij ook de multidisciplinaire aanpak van de snurk en OSAS-pathologie verder uit. 

Dr Pilaete en Dr Despeghel voeren samen de schildklier- en halsingrepen uit.

 
Dr. Anne-Sophie Despeghel

Dr. Anne-Sophie Despeghel

Anne-Sophie Despeghel studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en behaalde haar diploma in 2014. Nadien specialiseerde ze zich in de neus-, keel-, en oorziekten en gelaats- en halschirurgie.

Ze genoot haar opleiding gedurende drie jaar in het AZ Sint-Jan te Brugge en twee jaar in het UZ Leuven waar ze ervaring uitbouwde in de pediatrische en algemene NKO ziekten. Nadien werd ze NKO specialist in het AZ Sint-Maria te Halle. In oktober 2019 vervoegde ze de groepspraktijk NKO Lennik-Halle. 

Gedurende een jaar bekwaamde ze zich verder in  de vestibulaire en otologische pathologie in een deeltijds residentschap in het Sint-Augustinusziekenhuis te Wilrijk, waar zij als consulent verbonden blijft aan de evenwichtskliniek.

In samenwerking met Dr Pilaete werkt zij ook mee aan de verdere uitbouw van een multidisciplinaire schildklierkliniek.

 

 

 

 

 

Groepspraktijk NKO Lennik